Om

En tidsresande vikingatjej, en Hollywoodskådis och Rasmus Gozzi…

Ja så börjar den osannolika men högst verkliga historien om hur låten och kärleksförklaringen Vinden i natt kom till – resultatet av ett unikt samarbete mellan en tidsresande sköldmö och en svensk Hollywoodskådis som nu gör skivdebut.

Det var en högst medioker dag förra året deras vägar skulle korsas. Vikingatjejen Saga befann sig denna dag på Rasmus Gozzis kontor i Uppsala. Av en slump råkade just denna dag även musikern och skådespelaren Fredrik Ejemo befinna sig i samma lokaler. De båda började bekanta sig med varandra, och de båda fann direkt en stor gemensam nämnare i intresset för naturen, andligheten och urkraften, och för det ljusa, vackra och kärleksfulla – varpå ljuv musik bokstavligen uppstod mellan de två vikingasjälarna.

Vinden i natt beskriver ett euforiskt kärleksrus, längtan, lust och passion, och utspelar sig i det skimrande gränslandet mellan jord och himmel, nutid och dåtid, verklighet och fantasi.
Saga har svepts med av kärlekens virvlande vindar, och tillsammans med sin älskade färdas hon längs regnbågens flammande bro för att fröjdas i den himmel där Oden har sin majestätiska boning.

I fokus står en kvinna och en man som tillsammans, i stärkande och samspelande symbios, låter sig befruktas av själslig lycka och berikas av varandra och det jordiska och himmelska som livet har att ge.

Bestämda trummor och vilda vikingavrål ihop med didgeridoo, tagelharpor och säckpipor sätter en mäktig prägel på denna i övrigt ganska mjuka och lekfulla kärleksuttryck, där versernas smäktande toner går rakt in i själen likt lommens lockrop över sjön en sommarkväll.

Saga (Johanna Stribrant) är en sköldmö som tack vare en vidunderlig tidsportal förts från vikingatiden hit till denna fantastiska, storslagna och ibland obegripliga värld. Med hjälp av dagens professionella studiofolk har dåtidens och nutidens musik fått stråla samman till något helt nytt, vilket skapat ett smått unikt sound.

Fredrik Ejemo, “The Nordic Eagle”, är en meriterad skådespelare men också kreativ musiker, entertainer, filosof och författare. Han är även en bevandrad livsresenär, globetrotter och världsmedborgare och hyser ett stort intresse för hälsa och välmående och det andliga och existentiella.

”Och när vinden leker över ängarna i natt, nalkas Idun och Frej att förlusta sig. När ruset kommer vill man älska som besatt, så kom till mig, min skatt!”

Text

Kan du se ett berg, och kan du skönja lågan i dess dal
Vid den flammande bron
Om vi klättrar upp, till Oden och hans underbara sal
Kan vi fröjdas vid hans tron

Du är en kvinna, jag är en man
Våra själar begär varann
Vi ska finna vårt eget land
Där vi kan göra sagan sann

Och när vinden leker över ängarna i natt
Nalkas Idun och Frej att förlusta sig
När ruset kommer vill man älska som besatt
Så kom till mig, min skatt!

Vi ska ge oss av, längs vägar där vi aldrig vandrat förr
I en virvlande dans
Som en vild orkan, är vi i färd att öppna himlens dörr
Bortom stjärnorna nånstans

Jag är en kvinna, du är en man
Våra själar begär varann
Eld ska brinna vid himlens rand
Och ljuset visar vägen fram

Och när vinden leker över ängarna i natt
Nalkas Idun och Frej att förlusta sig
När ruset kommer vill man älska som besatt
Så kom till mig, min skatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *