Om

Var e´ vargen känns av många igen som en av Imperiets allra största hits under 80-talet. I samband med den just nu högaktuella premiären av dokumentärfilmen om bandet, Ett hjärta är alltid rött, ger vikingabruden Saga (Johanna Stribrant) ut denna klassiker i en helt ny tappning.

Saga är en sköldmö som tack vare en vidunderlig tidsportal förts från vikingatiden hit till denna fantastiska, storslagna och ibland obegripliga värld. Tillsammans med de studioträlar som hon träffat här, har hon låtit sin egen och nutidens musik få stråla samman till något helt nytt.

I Var e´ vargen gör Saga återigen nedslag i det 80-tal hon älskar och beundrar. Resultatet blir en spännande, upp-poppad och folkmusikkryddad version av ursprungslåten, som är lätt att sjunga med i, svår att sitta still till – och som sticker ut med en skönt ”hookig” melodislinga (signerad Stina Jadelius Engelbrecht, upphovskvinna till Sareks´ välkända Genom eld och vatten) vilken obönhörligen sätter sig som klister.

I Sagas liv – som den vikingakvinna hon är – har vargen alltid haft en stor betydelse, och när hon här i vår tid stiftade bekantskap med rockbandet Imperiet och hörde Var e´ vargen första gången, insåg hon att hon ville sjunga in låten som en hyllning till dåtidens mytomspunna och högt dyrkade vargar Gere och Freke.

Det finns flera olika tolkningar angående vad texten i Var e´ vargen egentligen handlar om, men för Saga handlar den kort och gott om kärleken till naturen, djuren och det vilda – en känsla som hon tycker till stor del har gått förlorad hos den moderna människan av idag.

Nu har Saga satt tänderna i denna Imperietklassiker, och med tunga riff och en karakteristisk folkmusiktouch har hon framgångsrikt skapat en ”one of a kind”-cover på denna ikoniska låt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *