Om

I den fartfyllda partylåten Dunka Dunka På har den smått osannolika konstellationen i form av en vikingakrigartjej, en EPAdunk-stjärna och en rock’n’roll-kung samlats. Dunkande basgångar, Tarantino-doftande surfgitarrer och suggestiva mungigor formar tillsammans en oemotståndlig hyllning till den svenska EPA- och raggarkulturen.

Saga (Johanna Stribrant) är en artist föreställande en vikingatjej – en så kallad sköldmö – som tack vare en vidunderlig tidsportal förts från vikingatiden hit till denna fantastiska, storslagna och ibland obegripliga värld. Tillsammans med de studioträlar som hon träffat här, har hon låtit sin och denna tids musik få stråla samman till något helt nytt.

När Saga kom ut ur tidsportalen, hade den häst hon red på förvandlats till en Ford Mustang. Ju mer tid hon kom att spendera i vår moderna värld, desto mer började hon också att fästa sig vid, och fascineras av, de nutida bilarna och livsstilen kring dessa – farten, friheten, glädjen och gemenskapen.

Det var i de här kretsarna Saga lärde känna Peter Jezewski och Louise Andersson Bodin, två välkända profiler inom raggar- och EPA-världen. Tillsammans skapade de Dunka Dunka På, en ren och skär glädjeyttring och lovsång till den bilkultur de alla älskar och är en del av.

Peter Jezewski blev känd för det svenska folket som medlem i det kultförklarade bandet The Boppers. Med stora hits som Come On And Dance och Jeannie´s coming back nådde de stora framgångar både i Europa och Asien. Avslutar just sin turné efter 11 år succén med 1950/60-talsshowen Be Bop A Luba som turnerat runt i hela Sverige. Peter är även aktuell i en ny föreställning som sattes upp hösten 2016/våren 2017 – Rocken tog mitt liv.

Louise Andersson Bodin – den moderna tidens ”Queen of EPA-dunk”. YouTubeprofilen och sångerskan från de värmländska skogarna, som sedan 2015 gjort kometkarriär som underhållande artist inom den populära EPA-dunksgenren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *